x Active Slovenia | Kulturna ustanova Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Muzej za arhitekturo in oblikovanje  

Ljubljana | Osrednja

Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Muzej za arhitekturo in oblikovanje
Pot na Fužine 2
1000  Ljubljana
T: 01 548 42 70
F: 01 540 03 44
E: mao@mao.si
W: www.mao.si


map Ogled na karti

Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) je eden najstarejših muzejev za arhitekturo in oblikovanje v Evropi. Leta 1972 ga je ustanovila Mestna občina Ljubljana, leta 2010  pa je ustanoviteljske obveznosti prevzela Vlada Republike Slovenije.

Zbira, ohranja in javnosti posreduje znanje o arhitekturi in oblikovanju. Njegove zbirke vključujejo različne predmete, od načrtov, skic in modelov zgradb do različnega pohištva, drobnih predmetov, aparatov, plakatov, različnih tiskovin in fotografij. V MAO so zastopani skoraj vsi vidni slovenski arhitekti in oblikovalci 20. In 21. stoletja ter številni fotografi; skupaj več kot 1000 avtorjev. Vodi  in se vključuje v projekte v Sloveniji, pa tudi v regiji in širšem mednarodnem prostoru.
 
MAO deluje kot Muzej ter arhitekturno in oblikovalsko središče, katerega naloga je omogočati izmenjavo idej in znanja ter vzpostavljati urbani, arhitekturni in oblikovalski dialog. Z zbiranjem in predstavljanjem dediščine MAO svojim obiskovalcem omogoča razumevanje preteklosti in prihodnosti arhitekture, oblikovanja in fotografije.

SKi FunFon

Vremenska napoved

30. 12. 30. 12. 30. 12.

POP
°Cm/s

POP
°Cm/s

POP
°Cm/s


Odpiralni čas

Torek – nedelja (Tuesday - Sunday):
10.00 – 18.00
 
Zaprto (Closed): ponedeljek (Monday)
1. januar, 1. november, 25. december,
v ?asu razstav

Active Slovenia © 2015.