x Active Slovenia | Kulturna ustanova Narodna galerija

Narodna galerija  

Ljubljana | Osrednja

Narodna galerija

Narodna galerija
Puharjeva 9
1000  Ljubljana
T: 01 241 54 00
F: 01 241 54 03
E: info@ng-slo.si
W: www.ng-slo.si


map Ogled na karti

Narodna galerija

Narodna galerija je osrednja nacionalna ustanova za starejšo umetnost v Sloveniji, ki hrani največjo zbirko likovnih del na slovenskem ozemlju od visokega srednjega veka do sredine 20. stoletja.

Stalna zbirka Umetnost na Slovenskem pomeni jedro dejavnosti Narodne galerije. Zasnovana je kronološko in predstavlja razvoj slovenske umetnosti: sprehodimo se od srednjeveških svetnikov mimo nemirnega 16. stoletja do baročnih mojstrovin, pot nadaljujemo med umetninami iz časa neoklasicizma, romantike in realizma, ogled pa končamo ob impresionistih.

Poleg kratke učne ure zgodovine nam zbirka ponuja predvsem edinstveno vizualno in čustveno doživetje, ki ga v nas prebudijo odlična umetniška dela slovenskih in nekaterih tujih avtorjev. Poleg stalne zbirke pripravlja in gosti galerija tudi občasne razstave, v vhodni avli pa je od leta 2008 dalje na ogled tudi originalni Robbov vodnjak.

Za otroke in družine pripravljamo vsako soboto ob 10.00 delavnice, na katerih raziskujemo slike in ustvarjamo v galerijski delavnici.

Za odrasle prirejamo vsako nedeljo ob 11.00 javna vodstva po stalni zbirki in občasnih razstavah.

Ljubitelji umetnosti nas lahko vsak prvi četrtek v mesecu obiščejo tudi na Četrtkovanjih v galeriji, kjer v prijetni družbi kustosov predstavljamo umetnine iz depojev.

Za več informacij o vseh galerijskih dogodkih obiščite našo spletno stran.

www.ng-slo.si

SKi FunFon

Vremenska napoved

30. 12. 30. 12. 30. 12.

POP
°Cm/s

POP
°Cm/s

POP
°Cm/s


Odpiralni čas

Odprto: Od torka do nedelje, od 10.00 do 18.00, vsak četrtek v mesecu do 20.00.
Zaprto: ponedeljek, 1. januar, 1. maj, 1. november, 25. december.
Odprto do 14. ure: 24. in 31. december.

Active Slovenia © 2015.